onsdag den 19. maj 2010

Gode fifs til doping?

Min blodprocent er for lav og den træthed det fører med sig kunne jeg rigtig godt tænke mig at slippe af med. Så hvis du har nogen gode erfaringer med at spise sig til en hæmatokritværdi, der er en cykelrytter værdig, kunne det være rart med et fif. Jeg tager naturligvis jernpiller og fokuserer på at spise kød, spinat, mandler, abrikoser, kiwi'er og snart friske jordbær.

13 kommentarer:

stelsig sagde ...

Sikke en flot mave - nu kan du da rigtigt strute:-)
Har altid høtrt at rosiner skulle være godt - og plejer mørk chokolade ikke og virke på alt hehe.

Knus fra Mia

Britte sagde ...

Jeg er selv i gang med en jern-pille-kur...og er imponeret over hvad det gør ved een at have jernmangel...

Jeg tager bare jernpiller...men ALDRIG med et måltid og ALTID sammen med noget c-vitamin..enten et glas juice eller en c-vitaminpille...jeg tager deT lige inden sengetid - det eneste tidspunkt hvor jeg ikke spiser ;-) Det var rådet fra min skønne læge..som du jo også kender fra børneundersøgelser af ungerne!!!

Smiler stadig gennem tårer når jeg tænker på dig!

Anonym sagde ...

Epo?

Hilsen Caroline

Maomis sagde ...

Du siger noget ... måske var det en kur jeg skulle forsøge mig med også.

Line sagde ...

Stuvet persille... Kylling fyldt med persille. Persillesovs...

Den der mave glæder jeg mig virkelig til at klappe!

Heidi sagde ...

Tak for rådene. Jeg prøver det hele! Skal man mon til læge eller pusher for at få epo...? ;-)

Sofie, du har jo en seriøs udfordring på søvnen, men hvis ikke du har fået målt blodprocenten for nylig kunne det da godt være der var noget at hente der.

AdamogMie sagde ...

Ihh hvor er I smukke. Både lille gnyf og dig med maven...

Jeg synes at kunne huske at det altså var rigtig svært at spise sig til nok jern, men man anbefaler også at gravide starter på jernpiller fra 10. uge - så det er jo bare med at komme i gang...

Fik jeg sagt at du er smuk???

Line sagde ...

Det er faktisk som Mie siger umuligt at spise sig til jern nok... Men det er også svært for kroppen at optage det hele i pilleform, så prøv at suplere... Grønne grønsager... PERSILLE!

KYS fra Line

Vibe sagde ...

Ifølge netdoktor er den vigtigste kilde til jern: kød. Jeg spiser ikke specialet meget kød, men har gode erfaringer med rødbeder, helst rå.

/Vibe

Alphafeen sagde ...

DU OPTAGER KRAUTERBLUT MEGET BEDRE END EN JERNTABELET :) (hov sku ikke være stort)

AdamogMie sagde ...

God pointe med Krauterblut - man skal bare lige være opmærksom på at det smager grimt... og så kan det give mavesmerter hvis man har problemer med syre (lille indspark fra én der virkelig har styr på det der med syreprovokerende produkter)...

Britte sagde ...

Uhhh..Kräuterblut..kan pludselig huske de der sure og ulækre opstød jeg fik, da jeg forsøgte med det for 130 år siden.. fy for den!!!

Ha ha..gav min børn det og kunne ikke forstå at de skulle tvinges..indtil jeg selv prøvede... puha!!!

Brit Kim sagde ...

her er tekst fra http://www.life.ku.dk/forskning/online_artikler/artikler/jern.aspx

"Hverken for lidt eller for meget
Alle fødevarer indeholder jern. De mest jernrige levnedsmidler er f.eks. kød, lever, abrikoser, leverpostej, linser, bønner, spinat, broccoli, rødbeder og rosiner.



Du kan øge din jernoptagelse enten ved at spise en fordelagtigt sammensat kost bestående af meget kød og C-vitaminholdige frugter og grøntsager (især blomkål og appelsiner) og samtidig minimere indtaget af kostfibre, kaffe/te og mælk eller ved at tage et jerntilskud eller begge dele. Man skal dog ikke spise jerntabletter, medmindre ens læge har anbefalet det.



Der skal dog over 30-60 mg pr. kg legemsvægt til, før man er i farezonen for at optage for meget jern, og det sker aldrig via kosten. Man kan ikke optage for meget jern gennem kosten, medmindre man f.eks. har en arvelig genetisk fejl i absorptionsmekanismen, som er en sjælden sygdom."

KH
Brit - jeg er jo vegetar siden.. forever.. og mit jerntal ligger rigtig fint.. så :) det kan godt lade sig gøre osse uden kød bare til side-info